lördag 17 september 2016

Måste man vara frisk för att kunna vara sjuk?

Arg, idag är jag på krigsstigen mot landstinget Västmanland. Under dagen har jag hjälpt en anhörig att ta sig först in på sjukhuset och sedan ut, inget var lätt kan jag konstaterar.
Långa ledtider och brist på information. Nu skulle en operation äga rum men så blev det inte då det plötsligt inte fanns några lediga tider för operation, hade detta meddelats innan inskrivning, förberedelser för operation och en mängd provtagningar så hade både tid och personal sparats för landstinget och vi inblandade hade inte behövt gå igenom allt som vi gjorde.

Nu är min anhörig hemskickad med fler mediciner och ovetandes om när nästa tid för operation blir. Oerhört oproffsigt skött av landstinget och dessutom dyrt för skattebetalarna på alla sätt. Detta hade kunnat lösas gratis genom bättre information och en lite smula pedagogik på de, kostar ingenting men ger så otroligt mycket tillbaka.

Nu är det tur att vi är flera i vår familj som kan hjälpa till med sådan här saker för det är inte lätt att ta in all information och nästan bråka sig till sina rättigheter när man är sjuk. Det är inte meningen att den som skriker högst ska ha bättre vård eller mer information i ett skattefinansierat system.

Inga kommentarer: