fredag 7 januari 2011

Utsläppt för att dö

Nu har det hänt igen, den här gången på Listerlandet i Blekinge. I natt har 600 minkar släppt ut ur sin burar för att dö en plågsam död i "frihet". Senaste nyheten är dessutom att minkarna inte är utsläppta utan stulna, inte bra det heller.

Just nu är det över en meter snö i Blekinge och tillgången till föda är dålig som den är redan dessutom korsas Listerområdet av stora vägar där minkarna kommer gå en säker död tillmötes.
Jag korsade några av de stora vägarna utanför Skillingaryd i höstas där förra minkutsläppet var. Det var ingen rolig syn på vägen, det var som att köra över köttfärs.

Pälsnäringen i sig har alltid intresserat mig jag har haft föremånen att besöka minknäringen på Lister tidigare. I veckan som kommer ska jag göra ett återbesök för att titta på näringen och samtala med människorna som driver den och lever av den. Pälsnäring precis som annan djurhållning regleras av Svenska lagar och de lagarna ska hållas oavsett vilken del av näringen man tillhör. Missköter man sig ska man inte få ha djur, så enkelt borde det vara. Men att bryta mot ytterligare lagar för att släppa ut oskyldiga djur i en miljö de inte klarar av har inget med djurrätt eller djurskydd att göra.

BLT, , BLT

6 kommentarer:

Natalie sa...

"Pälsnäring precis som annan djurhållning regleras av Svenska lagar och de lagarna ska hållas oavsett vilken del av näringen man tillhör."

Sjv ville ju stänga ner hela pälsfarmsbranschen just för att den som helhet inte uppfyller djurskyddslagen.

Anonym sa...

Frågan är vad som är värst: dö av svält eller påkörd men ändå i "frihet", eller få en metallstav uppkörd i häcken och bli el-chockad till döds. En smaksak...

Minknäringen bryter mot djurskyddslagen, den drivs vidare med dispenser.

Roggan/clapton sa...

Den dagen man tycker det är rätt att föda upp ett liv för att sedan döda det för deras yttre, då är man helt fel ute. Ska det vara okej med katter och hundar också ? Hur ställer man sig till livet då ? Att du är moderat förstår jag för de tänker inte på mänskligt lidande heller

Sven-Göran sa...

Ursäkta men i alla tidningar står det 300 minkar men du har dubblat det varför ?? Låter det bättre ? Lite taktik över det som alliansen alltid kör.

Anonym sa...

Har du verkligen varit på Lister? Korsas av stora vägar? En meter snö? Nej och nej.

Anonym sa...

300...