lördag 29 maj 2010

Dumheter, skäms

Här sitter jag i Sarajevo och skäms över Sverige, eller snarare korkade nazister som vandaliserar min hemstad Västerås. Jag är i Sarajevo för att jag är svensk och kommer från ett land med demokrati Jag är här för att berätta om fred, frihet och demokrati i Europa och så händer något sådant här, då skäms jag över att vi inte kommit längre!

För mindre än en månad sedan skedde ett hemskt mord på en ung flicka i Västerås. Vem som gjort det spelar inte större roll än att vederbörande bör straffas så mycket det går. Då passar nazist organisationen Svenskarnas parti på att utnyttja sorgen som drabbat en hel stad med att hålla en "demonstration" mot det mångkulturella våldet. Håller nazister demonstration eller möter så är det självklart att vänsterorganisationerna är där också. Problemet när dessa två organisationer möts är att det alltid blir bråk.

Bråk, våldsamheter och vandalisering är vad som nu har drabbat Västerås. Kostnaden för polis och sjukvård landar på skattebetalarnas bord och Västerås får ett oförtjänt dåligt rykte som en våldsam stad.

Aftonbladet, Expressen, SvD, P4, Tv4, Svt, och VLT som rapporterar både före och efter rapporterar.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Det känns knappt värt besväret att kommentera på bloggar från personer som dig, men det är liksom allmänt känt att det är vänstern som bråkar när nationalister bara håller en fredlig demonstration! Punkt!

Max Colliander sa...

Ett problem just idag var att rasisterna under sin egna tillståndsgivna manifestation inledde med att slänga tjugotalet glasflaskor mot allmänheten. Vanligtvis avbryter polisen manifestationer då men trots upprepade fall av utfall och attacker så avbröt man inte. Synd att några få på vänsterflankern inte höll sig till ickevåld, men trots ett och annat ägg kan man inte acceptera att de beväpnade rasisterna tar lagen i egna händer. Själv åkte jag därifrån efter rasisternas första utfall då flaskorna slängdes och även småbarn (barnens dag) var nära att träffas.

Anonym sa...

Du anonym har fel rakt igenom!
Jag citerar VLT: "Sammanlagt greps åtta personer under dagen. Fem högerextrema demonstranter greps vid lunchtid för förberedelse till grov misshandel. Enligt polisen hade de kassar med stenar och tårgas med sig. De anhölls senare av åklagare."
Det var alltså i första hand de högerextrema som bråkade. Ditt påstående saknar grund och är i sak helt fel!
//Benny

Anonym sa...

Du borde skämmas. Har du problem med att vi svenskar säger ifrån när våra barn blir mördade så undrar jag vad du gör här? Jag vet inte var du kommer ifrån, men att kritisera en manifestation mot etniskt motiverat visar att du bara är en simpel liten rasse

kempo sa...

Håller FULLSTÄNDIGT med "Anonym"!
Vänster-flum drägg som "värnar" om vår yttrandefrihet borde inte existera över huvud taget!!!

Anonym sa...

Håller FULLSTÄNDIGT med anonym.
Det är vänster-flummare som tror sig "värna" om vår yttrandefrihet...

Krokben sa...

Jag upplevde det som lugnare än det framstår i media, och jag upplevde också motdemonstrationen som fredlig. Den gick framför allt ut på att överrösta det främlingsfientliga budskapet, och det tycker jag att den lyckades bra med. De flaskor som kastades av nazisterna kunde i princip räknas på ena handens fingrar, och de korta oroligheter som utbröt var framför allt mellan polis och demonstranter - inte demonstranter och motdemonstranter, och jag såg heller inga våldsamheter mellan motdemonstranter och polis.
Det var på det stora taget en fredlig demonstration, om än med ett tvivelaktigt syfte. =/

kempo sa...

Vänster flummare försöker bara försvara "yttrandefriheten"

Anonym sa...

Det där med fredliga nationalister kan jag säga inte stämmer. Jag var på väg hem idag och mötte på dessa nationalister när de var på uttåg. Jag skulle bara cykla förbi i lugn och ro och folk börjar skrika glåpord och hotar mig.
Vad jag vet så är det absolut inte fredligt!

Anonym sa...

Får hålla med anonym här.... de känns knappt värt att kommentera..
men måste juh oxå få påpeka att de är alla dessa små vänsterfjortisar som kastar sten och flasker och startar till 99% problemen vid sådanna demonstrationer...
vad gör de nationella mer än att yttra sig... trodde vi hade yttrandefrihet i sverige fortfarande... humf....

Anonym sa...

Och när svenskar återigen mördas så tiger du. Visar tydligt vad du går för!

Jonas sa...

Detta är det värsta övergreppet från statens sida sedan Ådalen. Fredliga nationalister misshandlades urskiljningslöst av poliser. Både med batonger och knytnävslag. Mängder av maskerade vänsterextremister fick driva runt utan att polisen brydde sig om att vare sig visitera dem eller att de var maskerade. Dessa fick komma så nära att de kunde kasta flaskor och sten mot demonstrationen. De träffade en polis. Denna hann inte reagera därför att poliserna stod vända mot den lagliga nationalistiska demonstrationen. Istället slog de en ung nationell kvinna så hon bröt armen innan de kom på att det var en bra idé att flytta på våldsvänstern.

Polisens brott slutade inte utan fortsatt under hela dagen där de senare, efter demonstrationen gick till angrepp och misshandlade nationalister som väntade på sina vänner som hade gripits.

Det är klart att flera nationalister än vänsterextremister grips när polisen låter vänstern begå brott men under hela dagen gör allt för att provocera fram brott från nationalisterna.

Anonym sa...

Det begås mord, våldtäkter, rån, misshandelsfall varje dag i Sverige med invandrare som förövare och svenskar som offer. Det är i högsta grad nödvändigt att påpeka vilka som ligger bakom dessa brott. Varför klagar du inte på att poliserna brutalt anföll fredliga demonstranter vid ett flertal tillfällen och t o m bröt en ung kvinnas arm? Varför tar du inte upp mordförsöket på två nationalister bara dagarna innan demonstrationen? Kanske för att en god demokrat bara ser det den vill.