lördag 17 september 2016

Grattis Sverige

För exakt tio år sedan vann Alliansen valet och en lång tid av socialdemokratiskt styre i Sverige tog slut, ett styre som lett till sjukpensioneringar och arbetslöshet. Företag som flydde landet och inbyggt systemfel i bostadsmarknaden. Alliansen kom att göra fantastiskt mycket bra saker under sin tid i regering och nu söker vi förtroendet att leda landet en gång till och om detta skriver våra partiledare i svenskan idag. Artikeln finns länkad här.

Statsministern uttalade sig i går om att han tänker sitta kvar vid makten oavsett om alliansen säger eller ej och det är lite intressant. I min bok så är det väljarna som bestämmer vem som ska få styra landet var fjärde år och det är en som lyckas samla flest röster. Men så tänker inte socialdemokratin där makten är viktigare än allt.
Detta duger inte, vi har en nöjd statsminister som sitter inlåst på Rosenbad med sina kompisar och inte ser de samhällsproblem som finns i världen utanför. Det finns samhällsutmaningar som behöver lösas och då duger det som sagt inte att sitta med händerna i knät och hoppas på bättre väder.

Inga kommentarer: