fredag 9 mars 2018

Kammartider

Jag hinner verkligen inte med allting jag vill just nu och jag önskar dygnet hade fler timmar. Pappa är dessutom sjuk igen och det är inte lätt att vara på tre ställen samtidig.
Full rulle i riksdagen den här veckan samtidigt som vintern är tillbaka igen. Snö och Stockholm är som bekant inte alltid en bra kombination.  Säsongen för kammardebatter har börjat och förutom interpellationer och frågestunder så har utskotten sina betänkande debatter och propositionsdebatter. Regeringen har inte levererat måna propar på mitt område hittills men nu verkar de ha panik. Det haglar nya och dåliga propar över riksdagen. Vi har noterat en ny ordning också. Riksdagen ska nu ta beslut om att utreda saker vidare, något som regeringen gott kan besluta om själva eller efter snart fyra år redan ha utrett!!!
Det kommer bli en intensiv vår och det kommer bli mycket tid i kammaren för mig. Både i talarstolen och som åhörare.
Mitt i detta så är det årsmötesperiod också och jag fick bli utkvittad från gårdagens votering för att hinna hem till valkretsen och till Hallstahammarsföreningens årsmöte. Det blev en trevlig men väldigt lång kväll. Jag skulle egentligen tagit mig tillbaka till Stockholm eftersom vi har toppkandidatutbildning till riksdagen under fredagen och det är skönare att starta på plats.
Nu blev det så sent att jag stannande kvar i Västerås över natten och idag på morgonen trotsar jag både snö och SJ för att försöka ta mig till Riksdagen i tid för dagens seminarium.

Inga kommentarer: