torsdag 16 mars 2017

Klart du vill bli medlem

Alla politiska partier i Sverige har sin grund i sina medlemmar. Medlemmarna är de som beslutar om vilken politisk inriktning som ska föras och vilka som ska stå på listorna för att representera partiet.
Moderaterna precis som alla andra partier och organisationer runt om i Sverige har sedan 70-talet backat i sina medlemssiffror och det är tråkigt. Det har säkert med tiden att göra, människor har inte tid att engagera sig på samma sätt som tidigare och färre vill binda sig till en paketlösning i ett parti utan hellre vara fria att tycka vad som helst.

Det är en tråkig utveckling dessvärre och då ligger det än mer ansvar på oss att förklara varför medlemskapet är viktigt. Under onsdagskvällen ringde moderater över hela landet därför runt till tidigare medlemmar för att återvärva och värva nytt. Vi riksdagsledamöter var kvar i Stockholm eftersom vi har votering, men det går ju att ringa därifrån också. Här sitter jag med kollegor från Skaraborg, Bohuslän, Östergötland och Halland och ringer för fullt.


Inga kommentarer: