söndag 19 mars 2017

Djurparken även en viktig arbetsplats

Under fredagen besöker jag och kollegan Lotta Finnstorp Parken Zoo i Eskilstuna. En park som har gått igenom rätt mycket under de senaste åren och sedan gått från kommunalt ägd till privatägd.
Nu brottas man med stora investeringar och en besöksgrupp som behöver lockas tillbaka. Parken har dessutom många ben att stå på som djurpark, nöjespark, bad och camping. Lite rörigt kanske men idag kräver besökaren mer än en upplevelse vid besök.
Vi hade några syften med vårt besök, dels ville vi prata djurskydd inför den kommande debatten om djurskydd i riksdagen och en eventuell proposition som regeringen har utlovat. Dels ville i prata olika skattesatser och arbetsgivaravgifter. Parken Zoo är en av Eskilstunas största arbetsplatser och under sommaren får många ungdomar sitt första jobb här.
Vi fick också träffa parkens nyste djur, Wilma och Morris som är skapade av ett Västmanländskt företag från Kolsva som gör barnkläder.

En liten tur i parken han vi med också och eftersom parken inte öppnat för säsongen ännu fick vi se den lite bakom kulisserna. Det händer mycket på parken just nu och det är roligt att se hur lek och lärande blandas för ett bättre upplevelse av besökarna. Alla djuren gillar inte svenskt mars väder heller så många av dem var i sina vinter stall när vi kom. De flesta har tillgång till sina sommarhägn också men kylan gör att de stannar inne även om de kan komma ut På bilden ser ni en del av Sukaternas innestall. Några som passade på att sola sig ordentligt utom hur var tigrar och lejon, så har ett mycket bättre vinterskydd än man kan tro.


Inga kommentarer: