söndag 6 november 2016

President Obama i North Carolina

Från Miami går resan vidare till ytterligare en Swingstate och nu North Carolina. Vi har en del företagsbesök inbokade sedan tidigare med koppling till Sverige. På bilden nedan träffar vi en man som rest runt i Sverige på ett Eisenhoward stipendium och bland många andra ställen varit i Västerås för kontakter mellan ABB och Mälardalens högskola. Extra kul att vi fick beröm för vår skyskrapa med kommentaren, bra för er men nu måste vi satsa högre!
Var nedslagen för kampanjerna ska komma att vara är oerhört svårt att förbestämma. Kandidaterna åker till platser med väldigt kort varsel där de enligt mätningarna har störst chans att påverka. Vi var väldigt sugna på att besöka ett republikanskt event efter Hillary för att få se den andra sidan men tyvärr har det inte utannonserats några event där vi har varit. Dock lyckades vi träffa in att President Barac Obama var i Chapell Hill när vi var i närheten. Vi tog oss naturligtvis dit så fort det gick och lyckades få riktigt bra platser, 10 meter framför världens ledaren för västvärldens.
Det här evenemanget var helt annorlunda mot Hillary mötet. Då var det litet och intimt i en gymnastiksal, det här var utom hus på en fotbollsplan med flera tusen besökare. Den gemensamma faktorn var dock den internationella media som mötena drog till sig. Vi har haft tur att båda mötena varit någon form av kantsten i kampanjarbetet och följer man amerikansk media så har referenserna varit till båda dessa möten. Mäktigt att få vara med oavsett vad man tycker om den politik som förs.

Innan vi lämnar North Carolina så passar vi på att besöka ABB som har en stor anläggning i Raleigh. de jobbar med högspänning och transformatorer vilken inte är helt främmande för en Västeråsare. Chefen hade naturligtvis besökt Sverige med jämna mellanrum hela sin karriär och hans favoriter var såklart Västerås och Ludvika, inte helt otippat. Han var för övrigt väldigt imponerad över våra körkunskaper i snö. Eftersom det varit närmare 30 grader under tiden vi varit i North Carolina är det obegripligt att det hemma i Sverige nu krupit under noll gradigt och rapporterna om snö börjar nå oss.


Inga kommentarer: