onsdag 7 september 2016

Jaktlagsutredningen i småbitar

Har dragit på mig en sådan där post utskottsrese sjuka, vet inte vad det är med mig riktigt men ont i magen, huvudet och feber på det. Blä, har inte tid med det idag, listan är lång med saker att hinna med. Dessutom måste jag förbereda några dagar på resande fot igen, först ut är riksdagsgruppens höstinternat som startar imorgon.
Ska bli kul att träffa alla kollegorna igen, även om vi varit igång en månad redan så har vi inte sätts i gruppformat sedan innan midsommar.
Med lite Ipren och massor av te har jag kunnat jobba av lite idag i alla fall och närmast på agendan ligger regeringens proposition om Vildsvin och viltskador som ska behandlas i riksdagen under hösten. En proposition som i grunden kommer från Alliansens tillsatta jaktlagsutredning. En utredning som skulle ta ett rejält omtag runt svensk jakt, tyvärr valde nuvarande regering att lägga ner utredningen innan det var klar vilket så klart var jättedumt. Nu rycker de ut en del ur en halvfärdig utredning för att möta upp kritiken kring vildsvinens framfart utan att tänka på att detta får konsekvenser för andra arter och förvaltningen av vilda djur, dumt.


Inga kommentarer: