torsdag 21 april 2016

Kalas med fart

Börjar dagen hemma i Västerås men landstingsfullmäktige. Tyvärr var jag tvungen att åka tillbaka till Stockholm vid lunch för att hinna med några möten innan dagens votering. Tur var kanske det eftersom kollegorna lär ha hållit på ända till nio på kvällen. Tror att socialdemokraterna var mäkta irriterade på oss eftersom vi lägger så många ena förslag i form av motioner. Men det får de vara, när de inte löser de problem som vården har eller faktiskt inte ser problemen så är det vårt ansvar att påpeka detta.

Väl tillbaka i riksdagen blev det riktigt spännande. Regionfrågan, denna ständiga regionfråga har nu äntligen nått riksdagen. Eller var på väg att inte nå riksdagen men det har vi nu ändrat på. Talmannen Urban Ahlin ville nämligen inte att ärendet skulle hänskjutas till konstitutionsutskottet och vägrade detta. Då fungerar riksdagsordningen på så sätt att frågan tas upp i kammaren och om en majoritet vill en annan sak än talmannen så blir det riksdagens vilja.
Själva regionfrågan är långt ifrån färdigdebatterad men nu finns det i alla fall lite möjlighet för oss att påverka och granska.

Avslutade kvällen på absolut bästa sätt. Beatrice Ask fyller 60 år och firade med mottagning på moderaternas huvudkontor i Stockholm. Jag och ett gäng kollegor gick dit tillsamman med en enligt oss riktigt fyndig present.

Inga kommentarer: