lördag 10 oktober 2015

Decemberöverenskommelsen är upplöst

Nyheten om decemberöverenskommelsen har inte undgått mig även om jag är i Minsk.

Partiet skickade ut detta till oss för en stund sedan:
"Med anledning av Kristdemokraternas beslut, på rikstinget i Västerås, där partiet fattat beslut om att lämna Decemberöverenskommelsen konstaterar Anna Kinberg Batra
att överenskommelsen nu är upphävd.

Alliansens partiledare kommer att samlas för att diskutera partiernas gemensamma arbete framåt."

Vad som kommer hända framöver är ännu oklart men det känns skönt att vi som parti kan ägna nästa helgs stämma åt att prata om för mig viktigare områden i svensk politik. Utrikes och migrationspolitiken i alla ära men lösningen heter jobbpolitik och inget annat.

Klart att överenskommelsen spelat roll i svensk politik, anledningen till att den slöts har inte förändrats. Ett nyval skulle inte förändra situationen i riksdagen mellan blocken. Tittar vi på dagens opinionssiffror som kommer socialdemokraterna och moderaterna att vara de stora förlorarna i valet och mörka makter dess vinnare. Ett parti som kristdemokraterna vädrar morgonvind just nu, men håller vinden i seglen i sig över ett nyval eller risker de att helt åka ur riksdagen? Kommer vi då att se en borgerlig regering i Sverige under de närmaste mandatperioderna över huvud taget, jag är skeptisk.

För att vinna nästa val, när det nu blir. Så krävs det en enad Allians med starka, kraftfulla och finansierade förslag för framtiden. Att kristdemokraternas riksting röstade för ett medlemsskap i Nato har helt försvunnit i debatten men det är en otroligt viktig nyckel för Alliansen i framtiden.
För oss moderater kommer mycket hända efter nästa helgs stämma. Vi har de mest omfattande förslagen partiet haft på många många år och det är med dem vi sedan ska ut och prata med väljare.

Inga kommentarer: