söndag 20 september 2015

Sverige kan mer

Partisekreterare Tomas Tobé avslutar hela flerlänskonferens med ett intressant pass om partiets strategi och förklaringar till varför vi gör som vi gör.
Klart att jag här inte kommer skriva ut vad det är, det behåller vi som en liten partihemlighet.

Men det finns en hel del att reflektera runt. Tonläget i media har det senaste året varit ganska högt och Moderaterna är det parti som ställs till svar för hur svensk politik både fungerar och hur den sköts. Det är i sig lite beundransvärt för ett parti som förlorade valet att fortfarande vara så intressanta för media och proffstyckare på ledarsidor och tankesmedjor. Det är trotts allt Stefan Löfven som är statsminister och det är hans fel att skatterna höjs och jobben blir färre. Det är hans fel att utanförskapet nu växer och arbetslösa göms i statistiken igen. Det är hans fel att vi nu kommer att börja förtidspensionera folk igen och det är hans fel att det inte går lika lätt att komma tillbaka till arbetslivet.
I allt detta så utvecklar Moderaterna ny politik och efter partistämman kommer en tid då vi ordentligt börjar bygga organisationen och möta väljarna inför nästa val. Till skillnad från både socialdemokraterna och miljöpartiet tappar inte moderaterna särskilt mycket i opinionsmätningarna och vi ser att nya väljargrupper kommer till oss. Grupper som inser att en röst på SD blev en röst på Löfvens regering och inte på borgligheten och vi ser att vi lockar nya grupper som dessutom är nyfikna på vad Anna Kindberg Batra kommer medföra för ny politik för Moderaterna.

Åker hem till Västerås igen fylld med hopp och framtidstro. Jag skulle ju ha en ledig kväll men jag var så uppe i varv när jag kom hem att det blev lite jobbande endå!

Inga kommentarer: