lördag 9 maj 2015

Riksdagens travnätverk


Riksdagen har som jag skrivit om vid ett flertal tillfällen olika grupper och konstellationer för att ledamöterna ska kunna fördjupa sina kunskaper inom olika områden. Jag har arbetat och försökt lära mig mer om hästbranschen på olika sätt och denna kväll kom turen till travet.
Vi begav oss till närmaste travbana som denna gång råkade vara Solvalla som också är nordens största travbana. Väl på plats fick vi information av Svensk Travsport. Dragningar om arbetsmarknadsprojekt, jämlikhet, integration och såklart sportens betydelse för turismen i landet.

Under kvällen dök Vinnie upp som är ett riktigt litet charmtroll och maskot för travet. Det är inte varje dag en häst kommer in i ett konferensrum och det är klart att det var många som ville klappa och fotografera.  Vinnie känner ni säkert igen från ATGs reklamer från både TV och annonskampanjer.
Innan pyttehästen gick så lämnades en liten present på golvet...vet inte om det var lite symboliskt att hästar skiter i politiken så länge det fungerar.Inga kommentarer: