tisdag 12 maj 2015

Partiledardebatt

Det här med att kolla och analysera partiledardebatt med världens största hund i knät är inte det lättaste. Men på något sätt lyckades vi, en stadig hundrygg är också ett alternativ att vila paddan på.
Första partiledardebatten med riksdagens nya laguppställning. Anna Kinberg Batra gör sin debut och Åkesson är tillbaka efter sin sjukskrivning. Ny på arenan är också Ebba Bush Thor även om hon inte var med den här gången på grund av barnafödsel.

Alliansen gick ut hårt och var som vanligt väldigt samspelt och enig. Stefan Löfven höll en väldigt låg och tillbakadragen profil medans Miljöpartiets Åsa Romson gick fram som ett ånglok.
Det är också om Romsons uttalanden som hela efterdebatten handlat. Först jämförde hon flyktingkatastrofen på Medelhavet med koncentrationsläger. Sedan försökte hon göra en halvhjärtad pudel och använde då ordet Zigenare istället för Romer två gånger i samma intervju. Jag tycker nog att man kan förvänta sig mer att vår vice statsminister, pinsamt. Kommer hon kunna sitta kvar över huvud taget? Statsministern har förtroende i alla fall men jag hoppas han tar henne i örat rejält.
Mer om detta går att läsa och se på Aftonbladet TV. Svd och DN. Min lokaltidning VLT väljer dock att inte skriva något om varken MPs klavertramp eller den interna kritiken som kommer från egna led.
Inga kommentarer: