tisdag 14 april 2015

Stökig morgonIdag började morgonen med ett sent tåg som sedan blev en halvtimme försenat till Stockholm. Det blir ingen bra start på en morgon när jag får halvspringa från tåget och sedan inte hinna med mina enkla men ack så viktiga morgonrutiner i riksdagen före dagens mötesmaraton. Med mig på tåget hade jag Roger Haddad från Folkpartiet och tillsammans höll vi humöret uppe.
Dagens andra möte är utskottet och idag blev det lite snurrigare än vanligt. Normalt bereder vi först ett ärende i utskottet på ett möte och sedan efter några veckor kommer nya justerade texter för en slutjustering innan betänkandet går vidare till kammaren och är reda att debatteras. Vad som hände och vad som sägs på utskottet är hemligt och den politiska debatten tas först i kammaren och är då offentlig.
Just idag hade vi ett justeringsärende som strulade lite eftersom några partier ändrade inställning och nya texter måste fram väldigt fort. Men så blir det ibland och det är därför det är så skönt att komma väl förberedd och dessutom (allians) sampratad till mötet.
Laddade på med lite mineralvatten med smaken mango/päron...en konstig men inte helt oangenäm kombination,

Inga kommentarer: