tisdag 14 april 2015

Aktuell debatt om service på landsbygden

Centerpartiet har begärt att en aktuell debatt om service på landsbygden ska hållas i riksdagen och den debatten hålls just nu.
En högaktuell fråga eftersom regeringens alla utspel inför vårbudgeten alla handlar om att försämra för landsbygden. Förbjuda, reglera eller detaljstyra samtidigt som landsbygdsdepartementet lagts ner.
Den här debatten kom dock inte att handla så mycket om servicen på landsbygden utan mer om jobben på landsbygden och det är så mycket viktigare. Utan jobb så kommer ingen varken vilja eller kunna bo på landsbygden och servicen omöjliggörs helt och hållet.
Vänsterpartiet hävdar att det mest landsbygdsfientliga alliansen gjort är att avreglera apoteksmonopolet. Förlåt men det där är ett direkt hån mot alla som inte bor i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Jag vill minnas att mitt närmaste apotek från Västerås en söndag mitt i natten var Stockholm även om jag behövde en så enkel sak som Alvedon eller nässpray. Idag kan du dessutom beställa hem apoteksvaror som kommer med lantbrevbäraren hela vägen hem i brevlådan. Det är landsbygdssäkring om något!

Inga kommentarer: