fredag 10 oktober 2014

Matorgie
Det är ingen dans på rosor att sitta i opposition så här i början kan jag meddela. Det är så mycket som är nytt hela tiden och eftersom partiet backade i valet så följer en neddragning av personalen som inte alls är rolig.
Att dessutom mentalt ställa in sig på opponering är lite som motsatta tvärtemot världen. Regeringen är inte längre vår regering utan vår regering är numera den förra regeringen... det kommer ta ett tag det här.
Men inget ont som inte har något gott med sig. Det är på sätt och vis roligare att vara i opposition, nu kan vi driva politiken ännumera framåt och vi som ledamöter har ett större spelrum. Jag sitter och skriver för fullt på mina motioner och interpellationer just nu.

Alla mina kollegor befinner sig i samma tillstånd just nu. Vi är inte många som har suttit i riksdagen under oppositionsåren så det är mycket som är nytt. Moderaterna hade sin stora generationsväxling inför valet 2006 då Alliansen hamnade i majoritetsställning. Vi var ett gäng som avslutade kvällen med en koreansk middag i centrala Stockholm. Skönt att få lämna datorn och komma ut ur huset en sväng.

Inga kommentarer: