söndag 3 november 2013

Förskolor och miljö i Hallstahammar

Fredagens besök gick till Hallstahammar. Moderat kollegan Jennie Landernäs har bokat in en heldag i länet.
Första besöket gick till en nybyggd förskola i Kolbäck där vi fick se hur en förskola kan bli när personalen får vara med från början och planera. Stora lokaler med smarta lösningar för gemensamma utrymmen.
Särskilt byggda rum för pedagogisk verksamhet med vatten och andra skrymmade verksamheter. Smart och snyggt. Jag och Alicia passade på att leka lite i det kreativa rummet.
Andra besöket gick till Ekots förskola i Hallstahammar, en privat förskola med fokus på mat och miljö. En liten förskola där rektor, pedagoger och personal tillsammans arbetar med lokala företag och enkla billiga lösningar. Maten kommer från Borgåsundsfiskaren och Åsbys kött och vilt. Maten blir lite dyrare men det tar de igen genom att servera mat som barnen äter upp och mindre portioner som är näringsrika. Stor fokusering på säsongsvaror får ner priserna för att sedan kunna köpa mer kvalitativ kött eller fisk.

Lunch får jag äta tillsammans med Hallstahammars Rotaryförening dit jag även är inbjuden för att tala om Alliansens miljö och klimatpolitik. En utmaning att sammanfatta allting som vi gör på tjugo minuter och dessutom förklara vilka frågor vi i Moderaterna driver som extra viktiga utifrån den proposition som spikats igenom på partistämman för några veckor sedan.
Vi avslutar dagen på Hallstahammars kommunhus för att prata lokala miljöfrågor med kommunens tjänstemän. Vilka utmaningar stor en gammal bruksort inför där stora ytor gömmer gamla synder som försvårar statsplanering och byggnationer. Jag känner mig trygg i det stora ansvar kommunen tar med en personal som brinner för frågorna.


Inga kommentarer: