torsdag 24 oktober 2013

Lungt och skönt

Torsdagar börjar Alliansens ledamöter ur miljö och jordbruksutskottet på Landsbygdsdepartementet för gnomgång av aktuella frågor. Eskil Erlandsson bjussade på förmiddagssmörgås som vanligt...vilket vi som inte går upp klockan fem på morgnarna mest kallar för frukost. Men jag är inte den som klagar när det bjuds på kaffe en tidig morgon.

Sedan knatade hela alliansen över till utskottsrummet för sedvanligt torsdags utskott. Idag gick det förvånansvärt fort, antagligen för att vi inte hade någon föredragande idag så vi kom därifrån oväntat fort. Idag har vi för första gången klämt lite på rovdjurspropositionen och det kommer helt klart bli det största ärendet den här hösten.

Sedan har jag haft en ovanligt lugn eftermiddag. Jag sitter mer eller mindre och väntar på voteringen som är klockan fyra och just nu har jag betat av gamla surdegar på skrivbordet och rensat upp en massa saker på att göra listan. Känns så oerhört skönt att börja komma ikapp med saker igen. Att ha klubbat igenom hållbarhetsrapporten på arbetsstämman är en bidragande faktor. Inte så att arbetet är tråkigt på något sätt, det känns bara skönt att kunna bocka av något och börja på något nytt nu.

Inga kommentarer: