tisdag 7 maj 2013

En hotad näring

Från polisen i Karlskrona beger vi oss vidare ner mot Listerlandet i Sölvesborg för ett möte med Svensk pälsnäring och lokala näringsidkare. Just minknäringen är väldigt utsatt av djurrättsorganisationer som sysslar med systematisk brottslighet.

Alla djur ska ha det bra så länge de lever, det kommer vi aldrig tumma på. Bedömningen görs av jordbruksverket, distriktsvetrinärer och länsstyrelser. Det är inte vi politiker som är ute och gör godtyckliga bedömningar. Vi måste förlita oss på proffsen.
Den här bilden är från tidningen Commersen som gjorde ett reportage för två år sedan när jag besökte farmen för första gången. Det har hänt mycket positivt sedan dess.

Som jag skrev i ett tidigare inlägg är det aldrig okej att ta lagen i egna händer. Just nu kan vi se hur det civila samhället bedriver verksamhet som luckrar upp samhällsstrukturen. Det är fotbollshuliganer, manifestation och olaga intrång på säkerhetsobjekt som kärnkraftverk och mordhot mot näringsidkare. Jag kommer alltid att förespråka dem demokratiska modellen och friheten att yttra sina åsikter och driva lobby verksamhet men det ska vara på laglig grund.

BLT fanns på plats och den här artikeln pubicerades från besöket i lördags.

Inga kommentarer: