onsdag 30 januari 2013

Giftfri miljö, vems är ansvaret?

Min kollega Linda Arvidsson Wemmert organiserar idag ett stort seminarium i riksdagen om kemikalier. Vems är ansvaret och hur når vi målet om en giftfri miljö?

Städa upp efter gamla synder, upptäcka nya faror och skydda näringsliv och människor, utmaningarna tar aldrig slut inom det här området. Seminariumet hålls här i Riksdagen och är fullsatt. Extra roligt är att deltagarna inte självklart är politiker och tjänstemän från riksdagen utan det är en överhängande majoritet av organisationer och företag här. Seminariumet har varit så populärt att anmäla sig till att det kommer sändas på SVT Forum om några dagar.

I panelen sitter Kemikalieinspektionen, Naturskyddsföreningen, Naturvårdsverket, Svenskt Näringsliv och Konsumentföreningen. Efter dragningarna släpps publiken in för frågor och kommentarer och man kan minst sagt säga att vi är splittrade i den här frågan.
Varför har vi ingen politik för kemiindustrin - bara mot kemikalier frågar sig Svenskt Näringsliv och det är en helt klart befogad fråga!

Inga kommentarer: