fredag 1 oktober 2010

Ny partisekreterare och biträdande partisekreterare för Moderaterna

Ny partisekreterare för Moderaterna blir Sofia Arkelsten. Sofia Arkelsten är 33 år och kommer från Stockholm. Sedan 2006 har hon varit riksdagsledamot från Stockholm och ledamot i Miljö- och jordbruksutskottet samt EU-nämnden. Hon har också varit Moderaternas miljöpolitiska talesperson.

Sofia Arkelsten var tidigare aktiv inom kommunpolitiken i Stockholms stad, bl.a. inom Miljö- och hälsoskyddsnämnden, Maria-Gamla stans stadsdelsnämnd och kommunfullmäktige.
Tidigare har hon arbetat på Svensk Handel och som informationschef på Ica Sverige. Sofia Arkelsten bor på Kungsholmen i Stockholm tillsammans med sin sambo.

Ny biträdande partisekreterare för Moderaterna blir Gunilla Sjöberg. Hon är 49 år och född och uppvuxen i Uddevalla. Gunilla Sjöberg har arbetat för Moderaterna sedan 1989, i huvudsak med opinionsanalys och sedan februari 2007 också som chef för fältorganisationen. Hon har studerat statskunskap, informationsteknik och praktisk svenska vid Göteborgs Universitet. Under 80-talet hade Gunilla Sjöberg kommunala uppdrag i Uddevalla, bland annat i fullmäktige och skolstyrelse.

Sofia Arkelsten och Gunilla Sjöberg tillträder sina nya uppdrag den 11 oktober.

Inga kommentarer: