torsdag 21 januari 2010

Valrörelsen har börjat


Det märks att julen är slut och att 2010 är ett valår. Nu har det börjat.

Först ut att starta året är Folk och Försvars Sälenkonferens i just Sälen, vanligtvis kommer det upp en partiledare eller två och lika många ministrar, i år var nästan alla där. Konferensen är lite av vinterns Almedalsvecka på Gotland men med tema försvar och säkerhetspolitik. Under min tid i MUF´s förbundsstyrelse hade jag fördelen att få vara med några år och konferensen är någon alldeles särskilt. Till ytan är konferensen så mycket mindre än under Almedalsveckan och alla är på samma ställe vilket gör den oerhört mycket mer intensiv.

Vänstergruppen gjorde två tafatta försök att leverera en gemensam politik, visst levererade dem något tillsammans men det var inte finansierat och de var inte sams om detaljerna. Vi får hoppa att det inte händer men det skulle vara spännande att se vem i gänget de vill ha som försvarsminister...

I går var årets första partiledardebatt i kammaren, tonläget har skärpts och de glada tillropens tid är förbi. Jag försökte följa nyhetsbevakningen i går och alla vara övertygade om att det kommer bli en intensiv valrörelse som kommer handla om pengar, jobb och ansvar.

Inga kommentarer: