onsdag 25 november 2009

Invigning av patologen






För två år sedan gjorde jag ett spännande studiebesök på patologen i Väserås. Lokalerna var undermåliga, slitna och inte effektiva på något sätt. Diskussionerna om en ombyggnation hade pågått länge och utmed korridorerna hängde förslag på hur det skulle kunna se ut efter en ombyggnation. Personalen verkade misströstande och uppgiven då ekonomi och planering inte gick ihop. Ombyggnationsplanerna hade pågått länge utan att något hände i praktiken.


Det är därför med glädje jag gick dit idag för att medverka under invigningen av de nya ombyggda, funktionsdugliga och praktiska lokalerna. Personalen var lycklig och glad, efter sådan längtan måste det kännas fantastiskt att äntligen se resultat i praktiken.


Vi fick titta oss omkring medans vi klämde och kände på olika preparat och maskiner. Cheferna han bli riktigt otåliga på oss för vi hade så många frågor och funderingar, de ville nämligen avsluta rundvandringen med små snittar efter att Birgitta Andersson (C) snittat invigningsbandet. På patologen klipper man nämligen inte, man snittar.

Inga kommentarer: