fredag 26 juni 2009

Medborgardialog i praktikenJag har tidigare skrivit om att landstingets utskott ska medverka i ett projekt som Sveriges kommuner och landsting driver, medborgardialog. Det går ut på att medborgarna ska känna sig delaktiga i de beslut som tas politiskt, man kan påverka ett beslut eller så kan man förstå ett redan taget beslut bättre.
Igår startade vi i Västmanland på riktigt. Vi har bestämt oss för att prata om prioriteringar i vården. Det handlar inte alltid om neddragningar eller besparingar utan helt enkelt om vad som ska prioriteras inom vårt landsting. Det kan röra sig om en prioritering mellan akuten, busslinjer och förebyggande arbete till exempel.
Alla våra tre utskott var på plats och det var riktigt kul att göra något tillsammans för första gången. Vi hade med oss en enkät och responsen var riktigt bra. Mitt roligaste och mest oväntade möte var faktiskt med ordföranden för Psoriasisförbundet i Västmanland som kom och pratade om mitt tidigare inlägg angående just psoriasis. Kul att få respons på bloggen.

Inga kommentarer: