onsdag 19 mars 2008

Sverre gästbloggarNu sitter man här och Åsa är borta, då kan man sno Åsas blogg och skriva lite vad man vill. Vinter verkar ha återvänt, eller äntligen kommit, beroende på hur man ser det. Snön yr i alla fall så smått utanför fönstret och det är litesådär småmysigt.
Snö är spännande och väldigt likt oss människor, iallafall i det avseendet att varje snöflinga är unik. Det finns ingen som är likadan som en annan, och precis så är det ju med oss människor också. Ingen tänker, är eller känner precis som du och just därför är det så viktigt att motarbeta kollektivsiering och likriktning.
Det spelar ingen roll hur länge en politiker suttit i riksdagen, hur många år byråkraten har pluggat på universitetet eller hur många böcker filosofen skrivit. De kan fortfarande inte ta de beslut som är bäst för dig, det kan bara du.
Har ni någonsin tänkt på att när man var liten så kunde man själv, oavsett om det gällde att knyta skorna, cykla eller gå på toan. Hur ofta tänker man det idag egentligen? Rätt så sällan, eller hur? Istället har man den inställningen att det fixar någon annan, att det är inte mitt problem. Men är det något som verkligen är ditt problem så är det väl du själv, och de beslut som påverkar ditt liv mest. För att få ut så mycket av ditt liv som möjligt så tror jag att du behöver kunna ta flera beslut själv, utan att någon klåfingrig politiker lägger sig i.
För var och en är sig själv närmast och ingen är en annan helt lik. Precis som snöflingan utplånas vi om vi tvunget tvingas ihop med andra.
Sverre Royen Linton
Distriktsordförande MUF- Västmanland

Inga kommentarer: