onsdag 23 augusti 2017

Mer pang för pengarna

I höst har moderaterna sin partistämma och fram tills dess kommer det komma många goda förslag från partiet. Att alla förslag kommer nu beror på att partiets arbetsgrupper lämnar sina arbeten och förslag ifrån sig och partistyrelsen fått tycka till om dem.

Först ut av förslagen är de om försvaret som kom idag på morgonen. Anna Kinberg Batra höll presskonferens med Hans Wallmark på Moderaternas hus i Stockholm. Den finns att titta på YouTube här.
I korthet kan förslaget beskrivas som
Sverige ska närma sig en försvarsbudget som närmar sig 2% av BNP, detta ska sedan ske under en tio års period.
Sverige måste stärka det inhemska försvaret i en mycket orolig tid, Vi har en lång kust i Östersjön och på andra sidan finns Ryssland som skramlar vapen och visar tänderna. Samtidigt är USAs allt mer aggressiva utrikespolitik oroande även för ett litet land som Sverige. Vi behöver våra allianser och då är ett medlemskap i NATO självklart.

- Det osäkra omvärldsläget ställer nya krav och ökar behovet av förstärkt försvarsförmåga. Moderaterna tar ansvar för Sverige i ett turbulent läge i såväl Sverige som i omvärlden. Valet står inte mellan att stärka Sveriges försvar eller att bli medlem i Nato. För att stärka Sveriges säkerhet på allvar måste vi göra både och, säger Anna Kinberg Batra.

Inga kommentarer: