tisdag 15 augusti 2017

Inträdesjobb i radion

Idag har jag kommenterat och debatterat Alliansens nya förslag om Inträdesjobb i P4 Västmanland mot en lokal socialdemokrat.
Under förmiddagen idag så presenterade Alliansen ett nytt förslag för att de som befinner sig allra längst ifrån arbetsmarknadens ska kunna gå från bidrag till egen försörjning. Idag står mer än 100000 nyanlända utan arbete och vi har en grupp i samhället som är under 23 år och inte har en gymnasieutbildning. Dessa grupper är allra allra svårast att få in på arbetsmarknaden och regeringens svar är alltid bidrag eller långa utbildningar. Det duger inte, vi måste ha fler verktyg i verktygslådan och detta är ett.
Tyvärr finns inte hela debatten att lyssna på i efterhand men en förkortad version finns att se via P4 Västmanlands hemsida om du vill lyssna i efterhand. Jag tror att socialdemokraterna blev lite tagna på sängen av Alliansens förslag eftersom de inte riktigt läst igenom förslagen ordentligt och gör den enkla tolkningen att detta skulle handla om lönedumpning, som vanligt fel fel fel. Det här handlar om att få fler människor i arbete, bryta utanförskapet och klara integrationen,

Inga kommentarer: