onsdag 5 april 2017

Förebyggaden hälso- och sjukvård

Antibiotikaresistensen ökar i samhällen över hela världen och Sverige är inget undantag. Idag har jag därför fått förmånen att hålla ett seminarium i riksdagen om just detta. Intresset har varit enorm, så stort att vi varit tvungna att säga ner till folk som velat komma. Det säger en del om hur stort intresset för den här frågan är och att kunskapen äntligen börjar sprida sig.

Jag har haft förmånen att ha både Peter Rothschild från BioGaia och Professor i smittskydd Lars Engstrand från Karolinska Institutet som talare. Dessa både herrar fick en politisk dimension via Emma Nohren från MP och Jenny Petersson från M.
Det står väldigt klart att bakterier är smartare än oss och det kommer inte gå att överlista dem inom skådlig framtid...då finns det bara ett sätt, och det är att förhindra dem. För detta krävs förebyggande tänkande, hygien och tid. Jag förstår att det inte är helt lätt att få ihop familjepusslet när barnen är sjuka och för mig som hypokondriker är det otänkbart med en värld utan Kåvepelin men vi måste börja tänka annorlunda för att i framtiden inte dö av de enklaste sjukdomar.

Inga kommentarer: