måndag 13 mars 2017

Alla dessa årsmöten

Det är verkligen högsäsong för årsmöten just nu och denna vecka är inget undantag.

På onsdagen är det Moderaterna i Fagerstas tur och på torsdagen moderaterna i Hallstahammar. Jag har varit med på båda.

Även om jag träffar våra kommunföreträdare rätt ofta så är det kul med årsmöten eftersom det här är tillfället när jag kan träffa partimedlemmar som vanligtvis inte är med på konferenser eller möten organiserade av länsförbundet.



Fagersta är lite spännande just nu eftersom kommunen fick ett nytt styre under 2015 och det nya styret består av socialdemokrater och moderater. En utmaning i sig men fungerar förvånansvärt bra än så länge. Det är klart att det kommer frågor där vi inte är överens och frågor där ideologiska skillnader kommer sätta käppar i hjulen för valfrihet och mångfald, men det får vi ta då.



I Hallsta kämpar ett riktigt bra och peppat moderatgäng i uppförsbacke. Det senaste är att socialdemokraterna förbjudit oppositionen att göra verksamhetsbesök i organisationen eftersom det kan störa. Trams säger Moderaterna i Hallstahammar och fortsätter, det ligger nämligen i oppositionens förbaskade skyldighet att lyssna in vad människor tycker om och hur verksamheter fungerar som finansieras av skattepengar.



I dagarna har Byggnads riktigt osympatiska kampanj rullat ut där de stöttar kvinnor från sin helt mansdominerad styrelse genom att sätta på sig så kallade "pussy hats". Detta samtidigt som de vill tvinga privata bolag att kvotera in kvinnor...jag vill inte vara den som är den men det kan ju vara en ide att börja hos sig själva, för det är väll inte så att Byggnads inte har några kvinnliga medlemmar?

Under Hallstahammars årsmöte tyckte någon att det var roligt att sätta på mig två partyhattar som en liten byggnadshälsning.

Inga kommentarer: