fredag 25 november 2016

Ny djurskyddslag, men när?

Jordbruksverkets tidigare årliga konferens om djurskydd har i år tagits över v Djurskyddet Sverige och hälls i måndags i centrala Stockholm.
Konferensen avslutades med en debatt mellan mig, Jens Holm (V) och Isak Frome (S). Debatten ligger på You Tube och orkar du lyssna på den väldigt spretiga och rätt illa modererade debatten som finns den här.
Anledningen till att jag inte riktigt gillade debattformatet var sättet moderatorn skötte debatten. Normalt brukar en duktig moderator ställa kritiska frågor som får panelen att vrida och vända på argumenten mot varandra eller gå djupare ner i frågorna. Denna moderator var mer intresserad av att debattera själv och då blir det lite konstigt och inte en hel rättvis fördelning i panelen.
Jag kan dock konstatera att socialdemokraternas höga tonläge under förra mandatperioden om att det skulle gå så enkelt att skapa en ny lag om djurskydd skulle gå så snabbt att få till visade sig vara helt fel. Nu två månader in i mandatperioden vet vi fortfarande inte när förslaget till ny lag kommer. Socialdemokraterna lanserade också idén om att de först skulle se vad oppositionen ville ha i ny lag innan de börjar skiva. Ett rätt konstigt arbetssätt enlig mig...det skulle kunna vara så att det också är anledningen till att den nya livsmedelsstrategin dröjer.
Hela konferensen finns bandad och den hittar ni här.

Inga kommentarer: