söndag 9 oktober 2016

Polisskjuts till riksdagenDet saknas sjöpolis i Mälaren helt och hållet. Något som landsbygdsgruppen i Västmanland noterat och delar av gruppen gjorde därför ett besök hos Sjöpolisen i Nacka varifrån Sjöpolis till hela Sverige utgår.
Mälaren är en väldigt trafikerad sjö sommartid och andelen fritidsbåtar ökar stadigt, i Västerås och Köping finns dessutom en av Sveriges största hamnar med mycket tung trafik. Andelen båtar och båtmotorer som stjäls just nu är skyhögt och det är organiserade ligor från östeuropa som står för brottsligheten. Ända sättet att komma tillrätta med detta är en ökad polisiär närvaro och då behövs en båt i Mälaren sommartid. Att ta sig in i Mälaren via Hammarbykanalen kan ta ända upp till en timme och sedan ska båten transporteras till Hammarby och sedan åka ut på sitt uppdrag. Ohållbart.
Efter besöket hade jag väldigt bråttom tillbaka till riksdagen där 60 seniorer från Aktiva Seniorer Västerås väntade. En fördel med att göra studiebesök hos något som transporteras är att man kan få skjuts hela vägen "hem", måste säga att det var lite häftigt att få skjuts av en polisbåt hela vägen fram till slottskajen och sedan ta trappan upp till riksdagen.... mina vanliga tågtransporter har lite att väga upp till nu.
Redan i våras blev jag kontaktad efter Seniorernas besök om att de gärna ville komma tillbaka till riksdagen då alla inte kunde få plats på den resan och det är klart att fick.
Även om det är plenifri vecka så ställde kollegan Margareta B Kjellin upp och åkte ner från Hudiksvall för att hjälpa mig att guida. Det är svårt att gå och prata för mer än 30 personer år gången och det är alltid bra med lite hjälp av duktiga kollegor. Seniorerna var precis så glada, frågvisa och entusiastiska som sina kollegor i våras. Kul att ni uppskattade besöket och välkomna åter.

Inga kommentarer: