torsdag 20 oktober 2016

Skogens guldKvällen avslutades tillsammans med Svea skog. I år var riksdagens jakt och fiskeklubbs årliga arrangemang med Sveaskog förlagt till en jaktanläggning i Arlanda stad. Vi träffades för att samtala om de allt mer ökande betesskadorna från klövvilt på skogen och hur det går att komma tillrätta med detta. Orsak och verkan var så klart en stor diskussion men även frågan om utfodringsbeslutet som för övrigt kommer debatteras i kammaren på onsdag i nästa vecka.
Inte helt otippat så kom vi även in på de illa fungerande viltförvaltningsdelegationerna och hur de skulle kunna bli bättre.
Vi fick ett medskick i form av ett recept som ni ser här nedan. Tyvärr så är receptet inte så lätt att följa eftersom vi är åtta kockar inblandade och några av dem vägrar laga mat med vissa ingredienser.
Hur som helst hade vi en väldigt trevlig kväll tillsammans och jag kom hem både trött och mycket klokare än tidigare. Skogens gröna guld är så mycket mer än bara träd, men för att få ut mesta möjliga måste vi jobba på flera fronter samtidigt.

Inga kommentarer: