söndag 25 september 2016

Bygg mer i Västmanland


Bomässan är i Västerås igen och vad passar då bättre än att prata bostadspolitik med glada besökare. Jag drog med mig ett gäng glada moderater och besökte mässan stund. Flera trevliga samtal och rätt stor oro för vad regeringen hittar på just nu. De avbrutna bostadsförhandlingarna i våras kombinerat med mindre pengar i plånboken påverkar människors vilja och möjligheter att bygg om och nytt. Avsaknaden av konkreta förslag för ökat bostadsbyggande av alla bo former saknas även de i regeringens budget. Det duger inte att säga att det behövs byggas, i budgeten skulle socialdemokraterna kunnat visa i handling men inte det lyckades de med.
Under kvällen kom dessutom socialdemokraternas utspel om att gå till val själva utan miljöpartiet. Längtan och visionen om 50-talets folkhem tar aldrig slut men fokus på framtiden finns inte. Undrar hur mp känner just nu, som att ha blivit adopterad in i trygghet och sedan utsparkad på gatan utan pengar och trygghet. Hoppas väljarna kommer ihåg detta till valet annars lovar jag att påminna dem.

Han med en pappa runda på eftermiddagen också MAXI, systemet, återbruket och lite medicin genomgång på det. Det är faktiskt inte kul att bli gammal så där plötsligt och känna hjälplösheten att alltid vara alla andra till last. Visst finns det hjälp att få men det är en menat resa att först förstå och sedan acceptera. Dessutom ska vuxna människor inte behöva behandlas som barn, bara för att kroppen inte vill så försvinner inte integritet eller möjligheten att få välja hur man vill ha det.

1 kommentar:

Eleonore sa...

Bra jobbat. I Västerås har S satt målet att bygga 1000 bostäder om året men det nåddes inte ifjol och kommer enligt prognosen inte att nås i år heller.