måndag 22 februari 2016

Smyger igång veckan

Söndagar är alltid uppstart på veckan. Först hade jag ett telefonmöte med den parlamentariska landsbygdskommittén och sedan veckans agenda.
Kommittén börjar närma sig delbetänkande nu, om en månad är det överlämning till regeringen och innan dess är ambitionen att vi ska komma överens i kommittén över partigränserna. Det har varit intensivt senaste veckorna och väldigt mycket att läsa i olika omgångar. Just läsandet är ju inte min starka sida eftersom det tar mig så otroligt lång tid men med lite planering har det gått okej den här gången.

Agenda igår var bedrövligt, Annie Lööf och Ylva Johansson pratade om nya jobb för människor långt ifrån arbetsmarknaden och utan formell utbildning. Primärt för nyanlända den här gången.
Centerpartiet har ideer och Ylva Johansson gick på frontalangrepp direkt. Bedrövligt att se hur en vuxen kvinna och minister ljuger i direktsändning och dessutom använder sig av alla härskartekniker som finns. Det hade blivit en mycket trevligare debatt om ministern hade kommit med några sakliga argument eller motförslag.

Sedan var det dags för reportaget om problemen med att bygga i Sverige. Inte bara i storstadsregionerna utan även i Norrland, mycket på grund av riksintressen som staten satt upp.
Äntligen var Memeth Kaplan på plats, dock på en länk från ett annat land men han fanns i alla fall tillgänglig för frågor. Dock blev det inte mycket klarhet i vad det var han sa och framför allt om det var han själv, miljöpartiet eller regeringens åsikter, pinsamt.

Inga kommentarer: