torsdag 24 september 2015

Rumpan bak

Det är inte helt lätt att vara en offentlig person, att ständigt dömas och granskas. I politiken skulle man kunna tro att det är politiken som ska granskas men så är det inte alltid dessvärre. En som fått uppleva detta särskilt hårt den senaste tiden är moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra.
I morse gästade hon Malou von Siverts program Efter tio i tv 4 för att prata om just detta. Hur det är att ara ny partiledare, sätta igång en politikutveckling och samtidigt bygga upp en organisation från grunden efter en valförlust.
Det är nog så att kvinnor granskas hårdare än män generellt men vad jag inte riktigt tänkt på är hur kvinnor också dömer andra kvinnor hårdare. Anna berättade i inslaget att hon får kommentarer kring hur hon ser ut i håret och hur hon rör sig mer än vad hennes politiska budskap verkligen är, oerhört tråkigt. Under inslaget klippte programmet även in en tidigare intervju tillsammans med Mona Sahlin och Maud Olofsson som vittnar om exakt samma sak.

Jag själv gjorde en reflektion på Face Book samtidigt som intervjun pågick och efteråt. Direkt börjar snacket och kommentarerna. Varför är hon med över huvud taget och varför har hon på sig just det där idag.... inte en enda kommentar om vad programmet faktiskt handlade om, ynkligt. Är ni nu några där ute som inser att vi inte längre är kompisar på FB så beror det på att jag tagit bort er just nu. Jag är så trött på politikerförakt och personangrepp. Vill ni bli kompisar igen så skicka en vänförfrågan så får vi se om ni har skärpt er.
Oavsett vad ni tycker så har man alltid rumpan bak hur man än vänder sig.

Inga kommentarer: