onsdag 10 december 2014

Spring i korridorerna

I går kväll undrade min särbo om jag hade sprungit Stockholm maraton under dagen. Vi har handlat en tidig julklapp till varandra i form av var sitt aktivitetsarmband. En sådan där egentligen onödig pryl som spås bli årets julklapp. Fördelen med armbanden är att de är digitala och våra är synkade så vi kan tävla mot varandra. Just igår slog jag mitt inomhusrekord.

Det blir alltid många steg på just tisdagar när vi reser till Stockholm men igår var det fler möten än vanligt inplanerade. Vi håller på med de nya budget texterna just nu och det är väldigt mycket arbete som ska göras på kort tid nu. Hela kammarens schema är omändrat eftersom regeringens budget inte höll, vi kommer jobba hela vägen fram till jul och det finns fortfarande en risk att Riksdagen kommer votera under mellandagarna. Eftersom vi i Alliansen inte har kvar våra tjänstemän på departementen så sitter vi politiker nu och grottar ner oss i alla texter själva. Ett arbete som i och för sig är mycket intressant men det tar mycket tid och många möten.Under tisdagen han jag med även med lite snabb valplanering för Västmanland. det är svårt att planera eftersom vi inte vet hur kammarens dagordning kommer se ut till våren. Det är många ärenden som måste tas även om det kanske inte genererar samma vardag som det brukar vara. Sedan ska vi riksdagsledamöter försöka att vinna ett nyval den 22 mars och det i sig kommer  vara en utmaning i snö och rusk.

Samtidigt som vi planerade valrörelse tittade vi på presskonferensen där Moderaternas gruppledare i Riksdagen Anna Kindberg Batra nominerades av en enhällig valberedning till vår nästa partiledare. Stämman är först den 10 januari men det känns skönt att den här pusselbiten är på plats. Jag har haft förmånen att arbeta med Anna under min tid i riksdagen och det känns som ett bra och genomtänkt val av nästa statsminister.


Avslutade kvällen med Kungliga ingenjörsvetenskapsakademin (IVA) som varje år bjuder in riksdagensledamöter till ett seminarium om den senaste forskningen. Temat för kvällen var framsteg inom forskning och teknik 2014. Spännande föreläsningar och forskningsuppfinningar som bygger svenska företag världsledande. Skyndade mig hem så fort jag kunde och kröp ner i sängen med en balja te och lite budgettexter...och en antydan till träningsvärk i vaderna, en bra dag helt enkelt.Inga kommentarer: