torsdag 21 augusti 2014

Riksdagskandidaternas turnè

Då var det dags för vår andra kandidat turné runt om i länet. Under tisdagen gick resan till Köping, Kungsör och Arboga.
Första besöket i Köping gjordes på Karlbergsskolan som är en populär kommunal högstadieskola. Vi fick vara med under niornas upprop och det var ett gäng förväntansfulla elever vi mötte. Att plötsligt vara äldst i skolan och dessutom börja sista året för att lägga grunden inför gymnasievalet är ansvarsfullt. Rektorn gav dem ett litet tal om framtiden och de utmaningar som väntas. Vi fick sedan möjlighet att möte lite personal och tala om skolans alla utmaningar.

Har du inte sätt moderaternas nya skolkampanj så kolla in här.
Andra besöket gick till ett familjedaghem i Kungsör. När jag var lite skulle vi kallat den här typen av verksamhet för dagmamma men idag skiljer de sig något åt eftersom förskolan idag har en pedagogisk verksamhet som ska följa läroplanen. Intressant att träffa någon som genom sitt enmans företag driver ett privat välfärdsföretag. Vinster i välfärden och skatteparadis känns väldigt långt borta när du sitter i någons kök och dricker kaffe med "kunderna" krypandes på golvet runtomkring dig. Vi fick en möjlighet att tala om både vinster i välfärden och den oro företagarna känner inför en kommande röd regering.Sista besöket gick till Götlunda utanför Arboga och företaget Götlunda glass. Med ett smakprov i handen fick vi titta på produktionen och träffa den unga ägaren Philip och hans anställda. Alla på företaget är under 26 år och de jobbar inom restaurangbranschen och är dessutom säsongsanställda. Det här företaget riskerar det som branschen kallar dubbelstöten om de rödgröna skulle komma till makten i höst. Företaget skulle inte kunna anställa så många som de gör om de får en höjning av restaurangmomsen och dessutom en ytterligare skattebörda för ungdomsjobben. Fel fel fel tycker vi moderater.

Inga kommentarer: