tisdag 7 maj 2013

Polisen i Karlskrona

Tillsammans med Moderaterna i Justitieutskottet åkte jag på fredagen till Blekinge för att gå vidare i kampen mot hot och våld. Anledningen till att jag var med som inte sitter i Justitieutskotett är enkel. Just djurhållare och lantbrukare drabbas av en hel del brott och jag har jobbat hårt med allt lyfta frågan i ett större perspektiv. Det är inte sött och gulligt med skadegörelse, olaga hot, förförelse och dödshot. Så här ser tyvärr vardagen ut för många djurhållare idag.


I Blekinge ligger minkfarmarna tätt på Listerlandet och polisen är därför van vid den här typen av brott och deras långa erfarenhet är något att lyssna vidare på.
Vi började dagen hoss länspolismästaren i Karlskrona som gav oss en bred och bra bild över läget i länet. Vi fick en bakgrundsbild till hur svårt det är att komma tillrätta med just den här typen av brott. Det gäller att fånga förövaren på plats eller på bild när brottet sker och det är inte så enkelt. Misstankar finns om vilka förövarna är och var de kommer ifrån, det rör sig om små kärnor utspridda över Sverige.
Viktigt att samhället reagerar direkt, brott är brott oavsett om det är med en god tanke i bakgrunden eller ej. Demonstrationer och protester ska ske på laglig väg och det går att påverka, det är därför jag är riksdagsledamot.

Inga kommentarer: