måndag 21 januari 2013

MUF Bästmanland

I helgen höll även Moderata ungdomsförbundet i Västmanland sin distriktsstämma i Västerås.
Min tidsplanering var lite tight eftersom jag åkte direkt från Leksand ner till Västerås för att sitta stämmoordförande i dagarna två.
Det är kul att vara tillbaka hos sitt gamla distrikt och se hur nya förmågor växer fram i organisationen. Det har hunnit hända mycket sedan jag var MUF aktiv men ett glöden och entusiasmen finns kvar.


Många unga och nya debattörer uppe i talarstolen för första gången och det var riktigt spännande att få sitta med under debatterna. Viss kittlar det i debattnerverna att få ge sig in och debattera organdonationer, försvarets vara eller icke vara och en hysterisk rolig debatt om huruvida enhörningar verkligen existerar eller ej. Visst är sakpolitiken viktigt och det är här ungdomsförbundet kan påverka moderpartiet att ändra ställningstagande i olika frågor, men man kan inte nog understryka vikten att själva debatten. Det är här argumenten kan vässas och det ska vara helt ok att inte leverera sitt livsbästa tal från talarstolen.


Vill här passa på att tacka Caroline Högström för sina år som distriktsordförande i MUF Västmanland och hälsa William Jonsson välkommen som ny distriktsordföranden. Det finaste uppdraget man kan ha i ungdomsförbundet. Varmt välkommen till MUF Bästmanland.

Inga kommentarer: