tisdag 5 juni 2012

Prm: Moderaterna i Västmanland


Moderaterna i Miljö- och jordbruksutskottet besöker Västmanland!



På måndag 4 juni kommer moderata ledamöter i Miljö- och jordbruksutskottet att besöka Västmanland tillsammans med LRF för att lära sig mer om frågor som berör skog och vattenskyddsområden.


- Västmanland har stora problem med skador på skog orsakade av kronhjortar. Det finns exempel på enskilda skogsägare som fått en fjärdedel av skogsarealen förstörd. Detta orsakar stor ekonomisk skada och förtida avverkning för skogsägaren. Eftersom skog växer långsamt drabbar det även kommande generationer, säger Åsa Coenraads (M), riksdagsledamot från Västmanland och ledamot i Miljö- och jordbruksutskottet.
Efter lunch kommer riksdagsledamöterna lära sig mer om de problem som uppstår när lagstiftarens ambition inte blir helt rätt i praktiken. LRF kommer visa på vilka konsekvenser vattenskyddszoner får i verkligheten och visa exempel på plats i den Västmanländska naturen.



-           Det är inte bara viktigt med kunskap för oss lagstiftare det är även viktigt att följa upp lagar och se att de blir som det var tänkt. Att få visa upp Västmanland för mina kollegor känns extra viktigt, vi är som ett litet Sverige i miniatyr och det är jag stolt över, avslutar Åsa Coenraads.

Media hälsas välkomna under besöket!

Program:

Kl 10.00 Samling Brunnby Gård Västerås. Avfärd till skogen. Genomgång om skogsskador och skogspolitiska frågor.
Kl 12.00 Lunch på Brunnby gård
Kl 13.00 Vattenskyddsområden. Genomgång på Brunnby gård

Deltagare från Moderaterna: Åsa Coenraads, Bengt-Anders Johansson, Lars Hjälmered, Rune Wikström och Johan Hultberg



Presskontakter:                           

Adam Rydström                               Per Nyström

Politisk sekreterare (M)                       LRF


072-227 65 15                                070-521 54 56

Inga kommentarer: