måndag 16 januari 2012

Äldre i KAK

Tema äldre fortsätter.
I torsdags besökte jag tre äldreboenden. Först Attendo Trädgården i Arboga och sedan Sorbygården i Köping (Munktorp). Dagen avslutades på Tallåsgården i Kungsör.

Ett privat och två kommunala boenden. Jag besöker alla typer av boenden av den enkla anledningen att det inte spelar roll vem som är utföraren, de ska utföra sitt uppdrag som de fått av politiken och det är att ta hand om våra äldre.

Tre olika boenden med tre olika sätt att vara. Allt rinner ner till vem som är chef och vilken personal de har. Klart att det finns olika förutsättningar men ibland ska man inte komplicera saker mer än nödvändigt.


Ett särskilt omnämnande måste allt Sorbygården ha. Förutom att vara ett riktigt bra hem med trevlig miljö och två gossiga katter som vandrade fram och tillbaka mellan avdelningarna har köket fått pris.
All mat tillverkas på plats och jag fick äta av de godaste kanelbullar jag någonsin smakat (misstänker att det ligger en hel del riktigt smör i dem). De har under förra året dessutom vunnit pris för länets bästa mat. En tävling som heter "God mat för äldre" som Svenska Kyrkan och Länsstyrelsen står bakom.

Inga kommentarer: