måndag 10 oktober 2011

Inte mycket till debatt

En partiledardebatt, äntligen. Som vi har väntat på en riktig debatt i TV. Men debatten blev inte riktigt som väntat, Håkan Juholt och Lars Ohly valde att inte ställa upp eftersom de inte vill stå på samma sida som Jimmie Åkesson (SD).

Barnsligt och fegt tycker jag och skulle syftet vara att inte ge dem politiska plattformar så blev resultatet det motsatta. Nu fick SD bara ännu mera utrymme att visa upp sin politik, som förvisso visade sig ha en hel del luckor i resonemangen men ändå.

Eller, är det så att Håkan Juholt har lite annat att tänka på just nu att han inte mäktade med en stor debatt också? Det är tillräckligt illa att han fuskar med bidragen och ljuger i TV men det kan inte vara helt lätt att försvara det beteendet för en hel partiorganisation. En partiorganisation och en politik som ännu tydligare sätter bidragslinjen före arbetslinjen. Finns det ett bidrag att söka eller få så ska man ta ut det till varje pris eller till och med utnyttja systemet för att få lite extra vare sig man behöver det eller ej på bekostnad av dem som verkligen har det svårt.

Inga kommentarer: