måndag 4 juli 2011

Tillbaka i Stockholm

Efter Skåne resan bar det av upp till Stockholm igen. Vi hade hoppats på att inte behöva åka tillbaka till riksdagen under sommaren men tack vare oppositionens dumhet var vi tvungna.

Hela riksdagen kallades in extra av talmannen för att votera på det tidigare återremitterar förslaget om sjukförsäkringen. Sverigedemokraterna tillsammans med S, V och MP drev veckan inan midsommar igenom ett utskottsinitiativ som var så illa utrett och halvdant att vi var tvungna att återremittera förslaget till utskottet. Vi hade hoppats på lite bättre underlag inför fredagens extra debatt i kammaren, men oppositionen slarvar återigen och har inte tagit tillvara på tiden.

Samma förslag som senast läggs på bordet utan vidare utredning eller extra underlag. Vi tvingades därför till en extra votering i fredags där Alliansen förlorade med en röst mot den brunrödgröna oppositionen.
Det var ingen rolig förlust, oppositionen må ha vunnit en seger i statistiken och vi förlorat en men ytterst är det sorgligt för alla de människor som nu kommer drabbats av denna ogenomtänkta och framhastade politik.
Det var med tungt hjärta jag åkte tillbaka till Blekinge för att sadla om inför Almedalsveckan.Inga kommentarer: