måndag 16 maj 2011

Svensk grisen i fokus

Det är inte enkelt att vara talare inför ett gäng grisspecialister. Idag har jag dock försökt och det gick inget vidare, vi har lite olika syn på saken och det är bara att acceptera och lära sig mer av varandras argument. Jag är inte den son inte går att övertyga med goda argument.
Anledningen till att vi inte var helt sams handlar om ersättning för svenskt djurskydd. Vi är stolta över det svenska djurskyddet men eftersom hela EU inte har samma höga skydd blir konkurrensen lite snedvriden. Jag vill inte ha fler subventionera inom jordbruket än vad som redan finns utan tror i grund och botten att marknadsekonomi och konkurens är det bästa men det finns buggar i systemet och det är jag medveten om.

Fräck som jag är så bjöd jag in mig och några kollegor från Moderaterna på ett studiebesök, kunskap är alltid bra. Vi behöver våra lobbyister för att kunna fatta bra beslut, vi träffar människor från alla sidor och det är vårt ansvar att sortera det vi lär oss utan att blir påverkade av mer än fakta.
Jag ser fram emot ett besök på en Västmanländsk grisfarm inom kort.

Inga kommentarer: