onsdag 19 januari 2011

Pressmeddelande

Riksdagsledamot frånVästmanland blir ledamot i Miljö- och Jordbruksutskottet

Åsa Coenraads, Moderat riksdagsledamot från Västmanland, tidigare suppleant i Miljö- och Jordbruksutskottet blev igår ordinarie ledamot i utskottet.

- En jätterolig utmaning, jag ser fram emot att jobba för att sätta landsbygden på kartan, säger en upprymd Åsa Coenraads efter gårdagens besked om en plats som ordinarie i utskottet.

Pressbild: riksdagen

För mer information
Åsa Coenraads Riksadgsledamot
070-638 70 20
Lisa Ydlinger Politisk sekreterare
070-817 64 71

1 kommentar:

Dag Lindgren sa...

Hej Åsa

Du skrev i en Västmanlandstidning med stöd för vargjakt och mot EU och är medlem i jordbruksutskottet. Jag kommenterar här.

Vargjakt i kombination med den övre gränsen för varg ökar vargens bevarandestatus varje år och är ett motiv för den övre gränsen. Jakt bedrivs i avgränsade områden, som inte innefattar revir från invandrare eller deras barn. Tre revir var undantagna från jakt 2011 av den anledningen. Därigenom ökar man frekvensen ättlingar till invandrare och minskar i motsvarande grad de starkt inavlade och besläktade vargarna. Detta blir viktigare när vi förutom naturliga invandrare också har de artificiellt inflyttade och vikten av det ökar med tiden när invandrarna får fler barn som sätter upp egna familjer. Det är därför viktigt för att styrka vargens genetik att behålla licensjakt ungefär som nu. Detta har EU inte velat fatta under hittillsvarande kommunikation. Du kan läsa om varg på min hemsida för varg även om det inte är den bästa introduktionen!