onsdag 19 januari 2011

Inga nyheter i partiledardebatten

Dagen började med partiledardebatt i kammare. En lite annorlunda debatt där två av partiledarna gör sin sista debatt i kammaren.
En debatt som börjar bra med Stadsminister Reinfeldt analys av senaste åren finansiella kris i Sverige och världen. En kris som Sverige gått ur starkare än många andra länder och med en ekonomi i balans. En kris som inte Sverige klarat sig ur utan politiker som tar ansvar för hela Sverige och en politik som ser framåt med tillit.

Sen går nivån ner på debatten tyvärr. Sahlin håller sitt anförande som är mer ett försvarstal för socialdemokratin och en uppläxning för sina egna än oppositionspolitik. Följande replikskifte blir nästan lite löjligt när en efter en av parleda kollegorna går upp och tackar Sahlin för hennes insatser i Svensk politik. Alla utom Åkesson som gör det omvända. Han säger att Socialdemokraternas misslyckade mångkulturella projekt är växtkraften för Sverige Demokraterna och tackar Mona Sahlin för detta. Här går Sahlin till motangrepp, något som får hela kammaren att utbryta i applåder.

Inga kommentarer: