torsdag 10 juni 2010

Rakt in i kaklet

SCB:s partisympatiundersökning pekar på ett fortsatt öppet läge i opinionen. Samtidigt som Moderaterna noterar ett mycket starkt resultat, visar mätningen att vi måste arbeta än hårdare för att få en fortsatt Alliansregering efter valet.

För Moderaterna är det stärkande siffor och vi ligger tydligt över valresultatet från 2006. Den uppgång som har skett sedan november förra året sker på bred front i hela landet och i de flesta åldersgrupper. Samtidigt noterar Socialdemokraterna sitt sämsta resultat under hela mandatperioden.

SCB:s undersökning ska ses i sitt sammanhang då huvuddelen av den är genomförd till och med den 16 maj. Andra mätningar har visat att det skett stora förändringar i opinionen under andra halvan av maj. Mätningar som har gjorts också under juni månad visar att Alliansen har skaffat sig ett övertag över oppositionen.

Nu återstår drygt tre månader innan valet sker. Två tydliga regeringsalterantiv står mot varandra. Nu gäller det att vi alla hjälps åt att kavla upp ärmarna för fortsatt Alliansregering.

Per Schlingmann
Partisekreterare

1 kommentar:

elina sa...

Javisst men kanske stödröstar en del av oss på KD?