måndag 8 mars 2010

Spännande debatt

Slumrade framför Agenda igårkväll och det var riktigt intressant.
Först en debatt mellan Göran Hägglund (KD) och Mona Sahlin (S), debatten handlade om den förföljelse av Judar som just nu pågår i Malmö och det socialdemokratiska kommunalrådets uttalande i frågan. Ilmar Reepalu (S) är Socialdemokraternas starke man i Malmö och på frågorna om den rasistiska situation som just nu pågår i Malmö har han svarat ganska korkat. Han ger en bild av att inte vara intresserad av frågan och heller inte tycka den är särskilt allvarlig

Debatten i Agenda kunde blivit bättre än den var, den skulle kunnat handla mer om de ideologiska skiljelinjerna på integrationspolitik men så blev det inte. Debatten kom mer att handla om hur vad man ska eller får säga. Hägglund var upprörd över att Reepalu inte bad om ursäkt för sina uttalanden och Sahlin var upprörd över att Hägglund gjorde klumpiga antaganden om meningsmotsättningar mellan olika religiösa grupper i Malmö.

Nästa inslag i programmet handlade om Maria Wetterstrand (MP) popularitet i jämförelse med de allt sjunkande popularitets siffrorna för Mona Sahlin (S). Vad som är intressant är att media äntligen har börjat granska den röd-gröna sidan. Det har länge talats om den borgerliga kannibalismen, men är det inte så att det pågår samma lockjakt efter väljare på vänstersidan?

Inga kommentarer: