tisdag 29 september 2009

landstingsplanering


Finbesök på landstinget. Hans Strandlund inte bara kandidat till landstingsfullmäktige och Hallstahammars kommun utan även gruppledare för landstingsgruppen.


Vi har tittat på kostnaderna för landstingsgruppen under de senaste åren. Gruppens kostnader ligger under länsförbundet och vi vill nu har mer ansvar för vår egen verksamhet och kampanj.
Det är intressant att jämföra kostnader för vad saker och ting egentligen kostar. Vi är 35 personer i vår grupp och man räknar alla ordinarie och ersättare. Jag tycker att det är rimligt att bjuda på en fralla och lite kaffe när vi har möte, det kostar.

Man ska inte tjäna pengar på politik, men man ska heller inte behöva betala för att vara förtroendevald. Kan vi inte bjuda på något så kommer vi inte få några politiker, saknar vi politiker så faller demokratin, så vill inte jag ha det.


Viljan att förändra och den personliga utvecklingen driver många politiker att fortsätta med sitt engagemang men då måste utrymme för detta finnas. Påverka gör man på gruppmöten, styrelser eller nämnder och framförallt i fullmäktige. Utvecklas kan man göra genom sitt uppdrag men då krävs kunskap, kunskap kostar och det är vad jag och Hans försöker förklara för vårt länsförbund.

Inga kommentarer: